Kövess facebook-on

Napló archívum

2017 (2)
2014 (4)
2013 (4)
2012 (6)

A hasaló cinke esete


A téli madáretetés érdekes és hasznos egyszerre. Az állatbaráti (és gyakorlati) oldaláról nem is ömlengenék sokat, az érdeklődő nagyon jó leírást talál az mme.hu oldalán.
Én is belekezdtem a madáretetésbe, és ezzel párhuzamosan a "birdspotting"-ba, mikor is  számolom, hogy az etetőnél hány madárfaj bukkan fel, és le is fotózom őket.


madár cinke tél etető ablak birdspotting

2013.01. 26. Egy potenciális új kedvenc, az olajpasztell


Jópár eszköz van a rajzolásban-festészetben, amit még nem próbáltam ki. Van, amihez a hozzávalók hiányoztak (pl olajfestés, akril), van, amihez a lelkesedés - ez utóbbi kategóriába tartozott az olajpasztell is, aminek a puszta emlegetésétől is irtóztam a gyerekkori krónikus zsírkrétaiszonyom miatt.

olajpasztell technika próbálkozom tigris teve ló_és_lovas

2012. 12. 16. - Szemezgetés régi rajzokból


Amint talán már említettem, nagy mennyiségű régi képet találtam ledobozolva, ezek segítségével fogok nosztalgiázni egy cseppet. Az első nagy tanulság: ha valaki rajzol, az adott képre MINDIG  írja fel a dátumot. Ha ő nem teszi, akkor tegye meg apu, anyu, kishugi, nagymama, tengerimalac, bárki, a lényeg: legyen dátum, mert pár évtized múlva sokkal szórakoztatóbb lesz visszanézni.


kezdetek régirajz pittkréta pasztell fejből