Kövess facebook-on

Napló archívum

2017 (2)
2014 (4)
2013 (4)
2012 (6)

2013. 02. 25. - "A kék korszak"


Milyen jól is hangzik, ha az ember korszakokra oszthatja a munkásságát... Igen, úgy 2000-2001 környékén nekem is volt "kék korszakom". Az elnevezésnek sajnos semmiféle művészkedős oka nincs azon túl, hogy - fene tudja, milyen megfontolásból - több tonnányi rajzot csináltam kék golyóstollal.


karikatúra tollrajz

2012. 12. 23. - Nem ló, és nem macska


Bármily hihetetlen - még saját magamnak is -, de amikor még az ősidőkben többé-kevésbé rendszeresen rajzoltam, nem csak lovak kerültek papírra. A macskákról az előző bejegyzésben már volt szó, lássuk, mi van még. A teljesség igénye nélkül érjük be azzal, amit véletlenül megtaláltam.


rajz nemló portré ember kutya ceruza szén digitábla karikatúra

2012. 12. 18. - Macskák - a tökéletes lények


Hogy miért szeretem a macskákat?

Ez az írás még tavaly született, amikor a Sördögök nevű öt macskakölyökből (Guinness, Borsodi, Kozel, Radler, Schlossgold) már csak két Sördi volt nálam. Két Sördögről szól, és közben a világ összes jó fej macskájáról. És persze lesz pár kép is.


macska rajz karikatúra vázlat írás régirajz

2012. 12. 16. - Szemezgetés régi rajzokból


Amint talán már említettem, nagy mennyiségű régi képet találtam ledobozolva, ezek segítségével fogok nosztalgiázni egy cseppet. Az első nagy tanulság: ha valaki rajzol, az adott képre MINDIG  írja fel a dátumot. Ha ő nem teszi, akkor tegye meg apu, anyu, kishugi, nagymama, tengerimalac, bárki, a lényeg: legyen dátum, mert pár évtized múlva sokkal szórakoztatóbb lesz visszanézni.


kezdetek régirajz pittkréta pasztell fejből

2012. dec. 09. - Hogy is kezdődött...


Kedves olvasó, üdvözöllek a rajzaimat és írásaimat bemutató honlapomon, a Papírmusztángon.rajz kezdetek karikatúra