Kövess facebook-on

Napló archívum

2017 (2)
2014 (4)
2013 (4)
2012 (6)

Egy tanulságos lóvásárlás története


Sok-sok menhelyezős év, és sok-sok mentett ló után idénre eltarthatóvá zsugorodott a lóállomány. A hozzám közel állókból páran szívesen tanulnának lovagolni, ámde a maradék lóállomány erre limitáltan alkalmas, ezért úgy döntöttem, hogy veszünk egy lovat.

lóvásárlás tanulópénz sánta szteroidotneki

A hasaló cinke esete


A téli madáretetés érdekes és hasznos egyszerre. Az állatbaráti (és gyakorlati) oldaláról nem is ömlengenék sokat, az érdeklődő nagyon jó leírást talál az mme.hu oldalán.
Én is belekezdtem a madáretetésbe, és ezzel párhuzamosan a "birdspotting"-ba, mikor is  számolom, hogy az etetőnél hány madárfaj bukkan fel, és le is fotózom őket.


madár cinke tél etető ablak birdspotting

Napsütötte képek a lószágokról


Szombati, napsütötte képek a jószágokról... tartok tőle, hogy a háttér hómentessége alapján a fotók egy ideig nem lesznek aktuálisak.

fotók lovak kutyák macskák napsütés

2015-ös naptárak


Elkészültek és megrendelhetőek a 2015-ös naptárak!naptár 2015 ajándéktárgy

Új papírmusztángos ajándéktárgyaink


Hihetetlen, de igaz - nem csak szándékomban áll feltámasztani a jó ideje elhanyagolt papirmusztang.hu-t, de még új ajándéktárgyakkal is jelentkezem.

ajándéktárgy póló hűtőmágnes vászonszatyor bögre

2013. 02. 25. - "A kék korszak"


Milyen jól is hangzik, ha az ember korszakokra oszthatja a munkásságát... Igen, úgy 2000-2001 környékén nekem is volt "kék korszakom". Az elnevezésnek sajnos semmiféle művészkedős oka nincs azon túl, hogy - fene tudja, milyen megfontolásból - több tonnányi rajzot csináltam kék golyóstollal.


karikatúra tollrajz

2013.01. 26. Egy potenciális új kedvenc, az olajpasztell


Jópár eszköz van a rajzolásban-festészetben, amit még nem próbáltam ki. Van, amihez a hozzávalók hiányoztak (pl olajfestés, akril), van, amihez a lelkesedés - ez utóbbi kategóriába tartozott az olajpasztell is, aminek a puszta emlegetésétől is irtóztam a gyerekkori krónikus zsírkrétaiszonyom miatt.

olajpasztell technika próbálkozom tigris teve ló_és_lovas

2013. 01. 03. Karikatúrák 1996/97-ből


Eleinte az iskolai füzetekbe, tankönyvekbe firkáltam (ez is hozzájárult ahhoz, hogy ne számítsak jó tanulónak), aztán jöttek a kiváló minőségű fénymásolópapírok. Anyu jóvoltából most jutottam hozzá egy hatalmas doboz korai művemhez, de még nem volt időm átnézni-válogatni-szkennelni, úgyhogy most érje be a nagyvilág azzal, ami már digitalizálva van.kezdetek karikatúra fejből

2013. 01. 02. - Könyv(nem)ajánló 01. Giada Riondio: Első lovas könyvem


Karácsonykor  kezembe került 6 éves unokahúgom egyik könyve, beleolvastam, és olyan szinten felhúztam magam az ott látottaktól, hogy úgy döntöttem, időm-kedvem, ill. a rendelkezésre álló anyag függvényében átolvasok gyerekkönyveket, kiemelem az erős, vagy éppen gyenge pontokat és megírom a véleményemet. Ami természetesen nem feltétlen mérvadó, de a későbbiekben hátha segítséget, viszonyítási alapot nyújt azoknak a szülőknek, akiket önhibájukon kívül lóimádó gyerekkel vert meg a sors, és ha már olvasnivalót vesznek neki, akkor minőségit szeretnének.
Az első áldozat, egyben ötletkiváltó: Giada Riondio: Első lovas könyvem, Alexandra, 2012.


könyv könyv(nem)ajánló

2012. 12. 23. - Nem ló, és nem macska


Bármily hihetetlen - még saját magamnak is -, de amikor még az ősidőkben többé-kevésbé rendszeresen rajzoltam, nem csak lovak kerültek papírra. A macskákról az előző bejegyzésben már volt szó, lássuk, mi van még. A teljesség igénye nélkül érjük be azzal, amit véletlenül megtaláltam.


rajz nemló portré ember kutya ceruza szén digitábla karikatúra

2012. 12. 18. - Macskák - a tökéletes lények


Hogy miért szeretem a macskákat?

Ez az írás még tavaly született, amikor a Sördögök nevű öt macskakölyökből (Guinness, Borsodi, Kozel, Radler, Schlossgold) már csak két Sördi volt nálam. Két Sördögről szól, és közben a világ összes jó fej macskájáról. És persze lesz pár kép is.


macska rajz karikatúra vázlat írás régirajz

2012. 12. 16. - Szemezgetés régi rajzokból


Amint talán már említettem, nagy mennyiségű régi képet találtam ledobozolva, ezek segítségével fogok nosztalgiázni egy cseppet. Az első nagy tanulság: ha valaki rajzol, az adott képre MINDIG  írja fel a dátumot. Ha ő nem teszi, akkor tegye meg apu, anyu, kishugi, nagymama, tengerimalac, bárki, a lényeg: legyen dátum, mert pár évtized múlva sokkal szórakoztatóbb lesz visszanézni.


kezdetek régirajz pittkréta pasztell fejből

2012.12. 12. - Közeleg a karácsony


Közeleg a karácsony, és ilyenkor (majdnem) mindenki a pánikszerű ajándékbeszerzés lázában ég. Én főleg a pánikszerű honlaprendezés lázában égek, és a rajzkészleteim rendezése közben bőven találok ajándéknak alkalmas képeket is.eladó karikatúra karácsony falinaptár ajándék

2012. dec. 10. - Node miért pont Papírmusztáng?


Node miért pont Papírmusztáng?
Nagyon sokat nyíglódtam, mi legyen a honlap neve. Adottak a tények: évek óta nincs friss munkám érdemleges mennyiségben, amikor rajzoltam, akkor lovakat, és elenyésző mennyiségben egyéb állatokat. Ötletszerűen belekóstoltam különféle technikákba, grafit, toll, szén, pasztell, akvarellceruza, pittkréta. Rajzoltam fejből, rajzoltam képről, de a legeslegkedvencebb műfajom a fejből, ösztönszerűen papírra hajított karikatúra. Na, ezt kéne valahogy lefedni.karikatúra papírmusztáng honlap miért

2012. dec. 09. - Hogy is kezdődött...


Kedves olvasó, üdvözöllek a rajzaimat és írásaimat bemutató honlapomon, a Papírmusztángon.rajz kezdetek karikatúra