Kövess facebook-on

Napló archívum

2017 (2)
2014 (4)
2013 (4)
2012 (6)

2012. 12. 16. - Szemezgetés régi rajzokból
Amint talán már említettem, nagy mennyiségű régi képet találtam ledobozolva, ezek segítségével fogok nosztalgiázni egy cseppet. Az első nagy tanulság: ha valaki rajzol, az adott képre MINDIG  írja fel a dátumot. Ha ő nem teszi, akkor tegye meg apu, anyu, kishugi, nagymama, tengerimalac, bárki, a lényeg: legyen dátum, mert pár évtized múlva sokkal szórakoztatóbb lesz visszanézni.

Ezek után talán nem meglepő, hogy az én most bemutatandó képeimen nem szerepel dátum, kivéve kettőt, azokra meg Anyu írta rá, ezúton is köszönet érte.

A képeket fejből követtem el, van, ami konkrét lov(ak)at ábrázol, van, ami csak úgy lett.

Ezt körülbelül 10 évesen rajzoltam, a Kaviár, Kacér és Roki nevű pónikat ábrázolja, meg egy titokzatos tarka valakit. Ha a megnevezett pónik nem hasonlítanak (node ki tudja azt már bebizonyítani), az zsenge koromon és mérsékelt rajztudásomon kívül betudható annak is, hogy csórikat mindig csak egy sötét, ammóniabűzös ólba kötve láttam, félméternyi rájukszáradt trágyavakolat alatt.
A rajz zsírkrétával készült, ezt a vonalat azóta sem erőltettem, jogosan.

Kaviár és társai

Erre pontosan emlékszem, életem első pasztellképe, azzal a karácsonyra kapott hiperszuper készlettel követtem el, amit a képzős felvételire kaptam jó előre, tehát 13 éves voltam. A kép a Pajti nevű akkori kedvencemet ábrázolja. Emlékeim szerint tényleg így nézett ki (na jó, nem voltak ilyen mellső sonkái, de ez még bőven belefér a művészi szabadságba). Felhívnám az olvasók figyelmét a kínos aprólékossággal kidolgozott (khmm) háttérre, ezt a szintet azóta se szoktam űberelni.

Pajti

Ő csak úgy lett:

póni

Pittkréta, szén, amiket bizonyára a rajzszakkörről csentem el (pardon) 1994-ben, tehát 15 évesen. Az egyik rajzon van dátum, hurrá.
Ez a kép két szempontból is különleges: egy egész fa van a háttérben (egyáltalán van háttér), és a hátulról ábrázolt ló jobbra néz.

Pajti

Ennek a sarka ismeretlen helyen tartózkodik:ügető

Vízfesték, szintén nem lett az erősségem a későbbiekben:

ménes

Ezek pedig 1994-ben készültek egy Fernando nevű lószág által megihletve.

Ferno

Ferno

Ferno

Az érdekesség kedvéért előtúrtam pár fotót Fernandóról:

Ferno

Ferno

Ferno

A kampófej valamelyest stimmelt.<< 2012. 12. 18. - Macskák - a tökéletes lények 2012.12. 12. - Közeleg a karácsony >>


vissza